Importanţa unui ghid la Roma

Motive pentru care să alegeţi un ghid privat

Sunt multe motivele pentru care, vizitând Roma, este indicat să apelaţi la serviciile unui ghid. Vă prezint câteva dintre ele, în speranţa că veţi înţelege rolul şi importanţa ghidului într-o vacanţă pe care o petreceţi la Roma.

 

20100616_turisti-roma

Va fi optimizat timpul de vizitare, pentru că veţi evita cozile, uneori interminabile, formate la intrările în muzee sau monumente. Ghidul vă poate furniza aşa zisele “bilete de evitare” a cozilor pentru Vatican şi Colosseum, chiar şi în situaţiile în care acestea nu mai sunt disponibile în varianta on-line.

Vizitarea unor repere istorice, culturale, tradiţionale, urbanistice sau arhitecturale în Roma va fi mult mai organizată în compania unui ghid, care, prin experienţa sa, va face cel mai bun traseu, păstrând însă farmecul şi atenţia cuvenită fiecărui obiectiv.

Veţi avea libertatea şi comoditatea de a asculta prezentările în propria limbă, reuşind astfel să înţelegeţi totul despre ceea ce vedeţi.

În măsura timpului disponibil, ghidul vă va ajuta să vedeţi toate atracţiile unui monument (pentru a vedea tot ce este expus la Musei Vaticani, ar fi nevoie de 25 de ani!). Imaginaţi-vă aşadar comoditatea de a vedea tot ce trebuie văzut, graţie ghidului care ştie ce trebuie vizitat, atât la Musei Vaticani, dar şi în restul oraşului.

În oraşul cu cea mai mare concentrare de monumente din lume, cu valoare extremă pentru arheologie şi istorie, experienţa unui ghid vă va ajuta să aflaţi toate informaţiile importante despre obiectivele vizitate.

Diferenţa de preţ între un ghid pentru grup restrâns ( spre exemplu o familie de patru persoane) şi un grup (format din 20 de persoane) nu este mare şi aveţi confortul de a avea o experienţă intensă, cu explicaţii şi răspunsuri pentru toate întrebările.

About the Author